3 Şubat 2016 Çarşamba

Olmazsa Olmaz Makyaj / Bakım Ürünlerim

Herkese merhaba! :)
Bugün sizlere resimde gördüğünüz olmazsa olmaz favori ürünlerimden bahsedeceğim. Resme bakacak olursak bu biraz uzun bir post olacağa benziyor, çok konuşursam kursuruma bakmayın. Ayrıca fotoğraftaki ürünler genellikle eskimiş ve çok kullanılmış, görseller için özür dilerim şimdiden herkesten.
İlk ürünümle başlıyorum. :)
1. Make Up Forever Rouge Artist Intense - Mat 3
En başa en en en sevdiğim ruju koymak istedim. İçinde hem kahve hem pembe olan biraz koyu bir nude ton. Koyu göz makyajında dudakları nötr gösteriyor, açık göz makyajında dudakları ön plana çıkarıyor, bronzerla çok yakışıyor, allıkla çok yakışıyor tüm makyajların ruju :) Bu ruju yaklaşık bir yıl önce Sephora'dan aldım. Fiyatından tam emin değilim, 70tl civarı sanırım. Bitmeden yenisini aldım, bayadır bekletiyorum bittiği an başlamak için. Üretilirse ömür boyu alırım diye düşünüyorum!
2. Sephora Rouge Velouté Sans Transfer Cream Lip Stain 
No: 01&13
Adı da ne kadar uzunmuş favorilerime koymasam mı diye düşünüyor insan :) 
Uzun lafın kısası bunlar Sephora'nın ürettiği likit mat rujlar. Görselde gördüğünüz pembemsi nude 13 numara, kırmızı ise 01 numara olan. 
Ben ilk olarak 13'ü aldım, elimde pembeli durduğuna bakmayın, bu rujun içinde birazcık mor da var :) Ama öyle aman aman bir mor değil, ben kendime çok morları yakıştırmıyorum zaten mor olsa kullanamazdım sanırım :)
Dudak renginden biraz daha koyu ama rahatlıkla günlük ve akşam makyajına uydurulabilecek bir ruj. Pigmentasyonu ve kalıcılığı harika. Tek problem dudaklarımı çok kurutuyor ama o kadar kalıcı ki, onu bile önemsemeden favorim diyebiliyorum. :)
1 numarayı ise daha sonra aldım. Kırmızı ruj sürmek istiyorsanız ve hiç uğraşmak istemiyorsanız dünyanın en güzel ruju. Tam bir kan kırmızısı. Mac'in Ruby Woo mat rujuna benziyor. Ben bu ruju birkaç kez Ruby Woo'nun üzerine sürdüm ki iyice kalıcı olsun, fakat o kadar mat oldu ki pul pul döküldü. Siz benim yaptığımı yapmayın, bu iki ruju ayrı ayrı kullanın bence :)
Fiyatı:32tl
3. Mac - Ruby Woo
Az önce bahsettiğim Mac'in Retro Matte rujlarından Ruby Woo'dan da bahsetmek istiyorum.
Retro matte olduğu için Mac markasının diğer mat rujlarına göre daha mat ve daha kalıcı. Akşam dışarı çıkarken genellikle bordoya değil de elim kırmızıya gidiyor nedense, beyaz tene çok yakıştırıyorum bu ruju. O yüzden bahsetmesem olmaz dedim. :)
Bu ruju uygularken ben önce Mac'in Cherry adlı dudak kalemi ile sürüyorum, renkleri birbirinin aynısı ve dudak çizgisini güzelce belirlememe yarıyor ayrıca kalıcılığını da artırması cabası. :)
Mac'in matte rujlarının fiyatı:55tl
4.Estee Lauder High Gloss Ultra Brillance No:06 - Jewel
Ben bu ruju Tekin Acar kartımda biriken puanlarla yıllar önce almıştım. 
İyi ki de almışım, ilk defa bir kartım bu kadar işe yaradı ben de bu rujla tanıştım! Favori dudak rengimin kahveli nudelar olduğunu ve diğer rujları sürünce kendimi bi' garip hissettiğimi diğer yazılarımı okuduysanız az çok anlamışsınızdır. :) Ben bu gloss'un rengine tutuldum. Yoksa çok aman aman diğer gloss'lardan farklı değil. Biraz yapış yapış, biraz parlak duran bir ruj. Ama kokusu harika :)
5. Clinique Line Smoothing Concealer No:03 Moderately Fair
İlk makyaj yapmaya başladığımda aldığım, yıllardır kullandığım göz altı kapatıcım. Dudak kenarlarımı çerçevelemek için veya burnumu inceltmek istediğim zamanlarda bu bölgelerime de uyguluyorum. Çok nemlendirici bir ürün ama yağlandırmıyor, favori özelliği bu bana göre. Çok kapatıcı değil hatta beauty blender ile uygularsanız yok oluyor diyebilirim. Tavsiyem el ile uygulamanız, böyle en güzel sonucu verecektir. Kışın 02 rengini, yazın ise 03 rengini alıyorum. Şu an elimde olan 03 numara bitmediği için görselde bu renk bulunuyor. İki renk arasında çok da fark yok diyebilirim. Çok kapatıcılığı bulunmayan ama sizi aydınlık ve canlı gösteren bir şey arıyorsanız, aradığınız ürün bence kesinlikle bu. :) Ben bunu kullanmadan markete bile gitmiyorum sanırım. 
Fiyatı:70tl civarında olması lazım.
6. Gosh Defining Brow Gel 001-Transparent
Kaşlarımı bazen dolduruyorum, bazen üşenip doldurmuyorum, ama kesinlikle her gün sabitliyorum. Bu gosh markasının kaş maskaralarından transparan rengi yani şeffaf. Fırçası biraz büyük onun dışında herşeyinden memnunum.
Gratis indiriminde 15tl gibi komik bir fiyata almıştım.
7. Sephora Long Lasting Kohl Pencil - Infinite Beige
Sephora'nın uzun süre kalıcı göz kalemlerinden ten rengi olanı. Göz içime sürerek gözlerimin daha aydınlık görünmesini sağlıyorum. Gözlerimin daha büyük görünmesini sağlıyor, ayrıca beyaz beyaz durmuyor. Hiçbir şey sürmemişim gibi duruyor. :) Bu ürünü  nadiren dudak kenarlarıma uygulayarak dudaklarıma çerçeve de yapıyorum.
Fiyatı:25tl
8. Chanel Stylo Yeux Waterproof Long Lasting Eyeliner - Noir Intense No:88
En sevdiğim göz kalemi sanırım bu. İçlerinde en az akanı diyebilirim. Sanırım hiç akmayanını asla bulamaycağız kızlar ama bu kalem gerçekten güzel bir göz kalemi. Rengi de simsiyah. Asansörlü göz kalemlerini normallerinden daha çok seviyorum, gözümü daha az rahatsız ediyor gibi geliyor.
Freeshop'tan aldığım için Türkiye fiyatını bilmiyorum, ama 100tl'den fazla olduğuna eminim. Çok uygun fiyatlı diyemem.
9. Sephora Eyeliner Gri
 
Sephora markasının bu eyeliner'ını indirimden siyah rengi kalmadığı için almıştım. Hiç gri diyemem ben buna, sadece simsiyah değil. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve kurumadı, bitmedi, gözlerimden de akmıyor. Fırça şeklinden midir anlamıyorum ama çok kolay kuyruk yapabiliyorum. Elime öylesine rengi gözüksün diye çizdiğiimde bile kuyruklu oldu:)
Bu indirimde de kahvesini almak istemiştim fakat kalmamış.
Fiyatı:49,90 ama ben indirimden 10-15tl'ye almıştım, indirim harici almayın derim, sonra üzülebilirsiniz :)
10. L'oreal Telescopic Extra Black Mascara
Buraya Dior markasının Diorshow New Look maskarasını koymayı çooook isterdim fakat en son almaya gittiğimde artık üretilmediğini söylediler. En sevdiğim rimelimin artık olmadığını öğrenince arkadaşlarımın tavsiyesiyle bunu aldım. Kirpikleri tek tek ayırıyor, uzatıyor, rengi de simsiyah. Waterproof olduğu için gün içinde kirpiklerim aşağı düşmüş gibi durmuyor, hep kıvrık kalıyor fakat çok zor çıkıyor. Tek dezavantajı bana göre bu. :) Bir Dior değil ama uzun süredir bittikçe alıyorum. 
Fiyatı:56 tl 
Watsons ve Gratis indirimlerinde 28tl'ye alabilirsiniz :)
11.Garnier BB Cream - Light
Yukarıda görmüş olduğunuz bb krem Garnier markasının yağlı ciltler için ürettiği bb krem. 2 rengi bulunuyor, bendeki açık olanı. Cildimdeki renk eşitsizliklerini çok güzel eşitliyor, kalıcı ve ince yapılı bir ürün. Elime 1-2 damla alıyorum ve görselde gördüğünüz Real Techniques markasının makyaj süngeri ile yüzüme uyguluyorum. Yok gibi makyaj yapmayı sevenlerdenseniz bu ürün olmazsa olmazınız olmalı. 
Fiyatı:25tl
12. Diorskin Nude Bronzer
Yine 2-3 tane eskittiğim, elimdekinin de üzerindeki yazıların silindiği bir ürün daha. :) 
Dior markasının bronzer pudralarından sanırım 2 numarası, tam emin değilim genellikle önce yaptığım alışverişlerin kayıtlarına ulaşıp alıyorum bunu.
Çok bereketli bir ürün, numarasını bile unutmamdan anlaşılıyordur eminim. :)
Rahatça 1-2 yıl kullanırsınız abartmıyorum. 
Açık tenliyseniz çok güzel bir bronz, isterseniz kontur bile yapabilirsiniz. 
Hafif simli gözükse de tende parlama yapmıyor. 
13. Mac Studio Fix Pudra - NC40
Mac markasının mat bitişli kompakt pudralası. Benim Mac'teki rengim NC40. Tenime çok güzel uyum sağlıyor, renkleri eşitliyor. Ayrıca kalıcı. BB kremimi sabitlemek için bazen sadece T bölgeme uyguluyorum. Bu bölgedeki uygulamasından da memnunum. İçinden bir sünger ile çıkıyor, onunla da uygulayabilirsiniz hatta daha kapatıcı olacaktır ama en doğal duruş için fırça her zaman tavsiyem. :)
Fiyatı:120tl civarı olması lazım.
14. Mac Pro Longwear Paintpot - Painterly
Mac markasının uzun süre kalıcı krem farlarından Painterly adlı ten rengi. Hem far bazı hem de gözlerimdeki rengi eşitleyip, damarsız pürüssüz bir görünüme ulaşsın diye kullanıyorum bu ürünü. Aldığımdan beri her gün kullandım ve şu anki hali fotoğrafta gördüğünüz gibi, yani oldukça bereketli :)
Parmaklarımla göz kapağıma uyguluyorum ve bu sonuç beni gayet tatmin ediyor. Ten renginde bir ürün olduğu için çok iyi süremiyorsam bile anlaşılmıyor. Bütün ten rengi farlarımı bir kenara attırttı, ki bende çok fazla vardı. :)
Fiyatı:78tl
15. Make Up Forever Mist & Fix Make-Up Setting Spray
Long Lasting & Moisturizing
İsminden her şeyi anlamışsınızdır sanırım :) Bu kadar uzun bir isme gerek var mıymış :) Make Up Forever markasının cildi nemlendirmeyi vaad eden makyaj sabitleyicisi. Denemek için Sephora'dan seyahat boyunu almıştım. Günlük makyajlarıma sabitleyici sprey uygulamadığım için 1 yılı aşkın süre boyunca bana yetti. Nemlendirmesi gerçekten harika ve makyajınız asla akmıyor. Kesinlikle koşun ve alın! Yakın zamanda Mac'te makyaj yaptırdığım için bu ürün bitince denemek için Fix+ aldım ama bunun yerini tutmadı, ayrıntılı karşılaştırmasını daha çok kullandıkça yapacağım.
Fiyatı:50tl civarıydı seyahat boyunun, daha büyüğününkini bilmiyorum malesef.
Make Up Forever markasını Sephora'larda bulabilirsiniz. :)
16. Caudalié Lip Conditioner & Nuxe - Réve De Miel
Eczanelerde bulabileceğiniz Nuxe ve Caudalié markalarının lip balmları. Olmazsa olmaz ürünlerim post'u lip balmsız olmaz diye düşündüm ve rutin olarak aldığım bu 2 markayı sizlerle paylaşmak istedim. Bana göre Caudalié daha iyileştirici, Nuxe ise daha nemlendirici, dudaklarımı yumuşacık yapıyor. Ama dediğim gibi çatlayan dudakları Caudalié kadar iyi iyileştirmiyor.
Ben geceleri Nuxe'u kullanıyorum çünkü sabaha kadar dudağımda kalıyor, gündüz ise Caudalié kullanıyorum. Hem üzerine ruj sürülebiliyor, hem de taşıması-kullanımı daha kolay. Parmakla sürülen ürünleri gün içinde uygulamak çok hijyenik değil bana göre, her an el yıkamanız gerekiyor ve bu çok da mümkün olmuyor. :) Birlikte alırsanız dudak çatlaklarınıza veda edebilirsiniz!
Fiyatları: Nuxe:29tl Caudalié:25tl
17. Biotherm Aquasource 
Biotherm'in bir ürününe rastladıysanız ve alsam mı diye düşündüyseniz, sakın mağazadan çıkmayın bence hemen alın! Ben bu kadar güzel nemlendiren bir seri, hatta bu kadar güzel bir marka gör-me-dim! (Başka ürünlerine de sahibim, eğer isterseniz bahsedebilirim!)
Soldaki krem gündüz kremi, yeşil rengi yağlı ciltlere uygun olduğunu gösteriyor. Cildimi hiç yağlandırmıyor ki tüm kremlerden yağlanabilen bir yapıya sahibim, verdiği neme de bayılıyorum. Makyaj bazı olarak da uygun bir ürün. 
Sağda gördüğünüz ise gece kremi, daha yoğun nemlendiriciliği olan bir krem. Sabah yumuşacık yanaklarla uyanıcaksınız :)
Sephora'larda ve eczanelerde bulabileceğiniz markanın ürünleri biraz pahalı. Freeshop'lardan almanız tavsiyemdir. 
Ben de kendiminkini yurt dışından aldığım için hatırlamıyorum malesef.
18. Olmazsa olmaz tırnak ürünlerim:
Soldan sağa 1. Flormar CC Correct & Conceal Nail Primer 
2. Sally Hansen Hard As Nails Extreme Wear 100 - Invisible
3. Kalyon Ambiance Oje Kurutucu & Tırnak Eti Nemlendirici Sprey
Soldan sağa doğru başlıyorum. Flormarın CC tırnak primer'ı.
Ojesiz dışarı çıkmama takıntısı olan biri olduğum için tırnaklarım genellikle sarıdır. Bu ürün bunu düzeltti, ojelerin tırnaklarımı boyamasını engelledi. Ayrıca içindeki limon özüyle tırnaklarımı besledi. Şaşırtıcı bir şekilde ojenin tutuculuğunu da arttırdı, artık sürekli ojem çıkmış mı diye ellerime bakmak zorunda değilim. :)
Fiyatı:4,50tl
Sally Hansen markasının kalıcı oje serisinden cila rengi. Her ojenin üzerine sürüyorum ve böylece koyu renk ojelerin bile uçları geç çıkıyor. 7 gün kalmasa da 5 gün dayanıyor diyebilirim. Tek dezavantajı çok çabuk bayatlayan bir ürün. Ona dikkat ettiğiniz sürece bayılacağınıza eminim. :)
Fiyatı:12tl
Kalyon markasının oje kurutucu spreyi. Çok fazla oje kurutucu denedim, böylesini görmedim :) Anında kuruyor ve mat olmuyor, aksine parlıyor. Oje kurutucuların yıllardır çözemediği problem ojeye matlık kazandırmasıydı, bu ise parlatıyor! :) Büyük boyunu bulabilirsem onu almak istiyorum o kadar seviyorum bu ürünü.
Fiyatı:7-8tl civarı.
Hepsini okuduysanız çoook teşekkürler çünkü eminim baya vakit ayırdınız :)
Diğer post'larda görüşmek üzere ! ❤

2 Şubat 2016 Salı

Ürün İncelemesi | Pastel Day Long Lipcolor Kissproof No:22

Herkese merhaba!
Bugün sizlere geçen gün Instagram hesabımızda bahsettiğimiz mini alışverişte aldığım ve bayıldığım bir rujdan bahsedeceğim.
Mor ruju kendine çok yakıştıran biri değilim. Ama Pastel'in bu serisini çok fazla yerde duydum ve okudum. Fakat ne yazık ki bu ürünün nude tonlarını bulmak çok da mümkün değil. Genellikle kalmamış oluyor. Ben de hem bir mor rujum olsun, hem de bu seriye bir şans veriyim diye düşünüp resimde gördüğünüz ruju aldım. :)
Likit mat rujlar genellikle normal mat rujlara göre biraz daha kadifemsi bir yapı oluşturuyor dudakta. Bu görüntüyü ben baya seviyorum diyebilirim. Fakat dudakları inanılmaz kurutuyor. Bu güne kadar öncesinde lip balm uyguladım, sonrasında uyguladım, primer ile uyguladım fakat bu duruma bir çözüm bulamamıştım. İnanamadım ama Pastel çok fazla kurutmadı dudaklarımı. Hatta nerdeyse hiç kurutmadı. Bu rujla tanışmadan önce Sephora'nın likit mat serisine takmış durumdaydım (renkleri muhteşem) ama dudaklarımdan pul pul dökülme yapıyor ruj. Belirli zaman aralıklarında ıslak mendille dökülen kalıntıları alıp ruju tazelemeye başlamıştım. :)
Silikon bazlı primerların bu konuda imdada yetiştiğini duydum, en kısa zamanda deneyip onu da buraya yazarım. 
Rujun pigmentasyonu gayet güzel, sürümü ise zaten tüm likit mat rujlar gibi çok kolay :) 1-2 dk içinde kuruyor bu yüzden acele etmenize gerek yok, rahat rahat sürebilirsiniz. Bu rujları sürerken fırçayı ilk çıkardığınızda dudaklarınızın ortasına uygulayın, dudak kenarlarınızı fırçadaki ürün azalmışken belirginleştirin, daha az taşırdığınızı göreceksiniz. Bazen koyu ruj sürmek istiyoruz ama çok üşeniyoruz ya işte öyle günlerde gerçekten imdada yetişecek bir ruj. Ama yine de her gün kullanılırsa acaba kurutur mu diye korkumdan ben bu ruju özel günlerde sürme taraftarıyım:)
Pastel marka ürünleri Watsons mağazalarında bulabilirsiniz. Rujun fiyatı:18tl
Watsons'lar çok sık indirime giriyor, 9tl'ye de alma şansımız var kızlar :)
Hatta sevgililer gününden önce indirime gireceğini biliyorum, aklınızda bulunsun.
Uzun lafın kısası, ben bu ruju gerçekten çok beğendim, alın aldırın bence :)
Diğer post'larda görüşürüz! ❤




1 Şubat 2016 Pazartesi

Ürün İncelemesi | Clinique Chubby Stick Eyeshadow


Herkese merhaba:)
 Bugün Clinique markasının Chubby Stick farlarından iki tanesini inceleyeceğim.

Bendeki renkleri big blue(10 numara) ve grandest gold(14 numara).Ürünü gördüğünüz zaman Clinique'den başka bir markaya ait olamayacağını anlıyorsunuz.Tipik bir Clinique ambalajı:D Farlar kremsi yapıda ve sedefli bir duruşu var.Sürümü gerçekten kolay ki ürünün tanıtımı bu şekilde yapılmakta.Kalıcılığının toz farlara göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.


                                 


Ben 14 numarayı genelde göz pınarlarıma yada kaş altına uygulamayı tercih ediyorum.Kaş altı için az miktarda sürüp yaymayı tercih ediyorum.Kaş altına yoğun uygulandığında o bölgeye renkli far sürmüş havası yaratıyor çünkü:)
Tüm göz kapağına uygulayıp üzerine sadece eyeliner sürdüğünüz zaman da sade ve güzel bir görünüme ulaşabiliyorsunuz.10 numaranın kullanımı ise benim açımdan çok daha sınırlı.Gri tonlarda yoğun dumanlı göz makyajı yapacaksam hafif bi renk versin diye göz kapağımın orta bölgesine uygulayıp fırça yardımıyla dağıtıyorum.



                                     


Bu farlar bana yılbaşı hediyesi olarak gelmişti.Eğer hediye olmasaydı gidip almazdım sanırım:)Olmazsa olmaz bir ürün değil bana göre.Clinique makyaj ürünleri satan çoğu mağaza ve onlinestore da bulabilirsiniz:)
Fiyatı:58 tl civarı 
Fakat internette daha uygun fiyatlı olanlarını bulabilirsiniz:)
Diğer post'larda görüşmek üzere  ❤

Ürün İncelemesi | Benefit Porefessional Pro Balm To Minimize the Appearance of Pores

Herkese merhaba! 
Bugün sizlere makyaj bazları içerisinde belki en ünlü diyebileceğim Benefit markasının Porefessional makyaj bazını inceleyeceğim :)
Ürünün görüntüsü tipik bir benefit ürünü, eğlenceli bir ambalaja sahip. Ciltte gözenekleri kapatmayı vaad eden bir ürün, bu konuda da gerçekten başarılı. 
Gözenek kapatmak için özel uygulamasına gelecek olursam, önce fondoteninizi/bb-cc kreminizi uygulayın. Daha sonra Porefessional'ı gözeneklerinizin kapanmadığı bölgelere tampon hareketlerle uygulayın. Uyguladığınız bölgelerin üzerine çok ince bir kat daha fondoten geçin. Bu sayede gözeneklerinizin artık orada olmadığını göreceksiniz. :)
Ürünün rengi fotoğrafta gördüğünüz gibi, tek bir renge sahip. Teninize yaydığınız zaman ten renginize uyum sağlıyor. Bana açık olur, koyu olur derdini hiç düşünmenize gerek yok :) Al-çık bir ürün. 
Eğer gözenek probleminiz yoksa ürünü baz olarak nemlendiricinizi uyguladıktan sonra yüzünüze yedirebilirsiniz. Ben çok gözeneği olan biri değilim, genellikle bu amaçla kullanıyorum Porefessional'ı. Fondotenden sonra ise yukarıda anlattığım gibi tek tük olan sivilce izlerime sürüyorum ki, tamamen yok olsunlar. :)
Ayrıca yüzünüzde makyaj ürünleri belirli bir saatten sonra parlama yapıyorsa ve siz bu yağlı görünümden rahatsız oluyorsanız, fondoteninizden önce T Bölgenize de bu ürünü uygulayabilirsiniz, böylece istediğiniz mat görüntü tüm gün sizinle olacak!
Ben bu ürünü bir süredir kullanıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam fiyatı:134tl.
Öncelikle denemeyi sevenlerdenseniz seyahat boyu da bulunuyor. Onun ise fiyatı:45-50tl. Bana sorarsanız seyahat boyunu almak yeterli çünkü 1 damlası bile yetecek bir ürün bu. Çok fazla almanıza gerek yok :)
Benefit ürünlerine Sephora mağazalarından ulaşabilirsiniz. 
Diğer post'larda görüşürüz!  ❤

31 Ocak 2016 Pazar

Ürün İncelemesi | Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage

   Herkese merhaba :)
Kozmetiğe olan düşkünlüğümün esas nedeni göz çevremdeki koyu halkalar. (Beni bir panda olarak hayal edebilirsiniz:) ) Bu yüzden benim en yakın dostlarım yüksek örtücülü kapatıcılar ya da correctorlar. Bugün sizlere bu en yakın arkadaşlarımdan biri olan Urban Decay Naked Skin Weightless Complete Coverage kapatıcısından bahsetmek istiyorum.




Bu ürünün hafif su gibi bir yapısı var ilk bakışta tam kapatıcı olmaz ancak bir corrector yardımıyla kullanılabilir gibi geliyor. Ancak bu yapısına rağmen kapatıcılığına 1 ile 10 arasında bir puan vermek gerekirse bu ürün bence 8'i çok rahat alır. Fakat şöyle bir dezavantajı var ki çok çabuk kuruyor. Size önerim çok çabuk hareketlerle uygulamanız. Yani iki tarafa da süreyim sonrasında yayarım mantığı bu üründe pek güzel sonuç vermez, göz göz uygulayın derim. (çizgilere tabi ki doluyor dolmayan bir ürünle henüz karşılaşmadığım için buraya dezavantaj gibi yazmak istemedim. Ancak transparan bir pudra yardımıyla bu sorununuzu çözebilirsiniz )


Ben bu kapatıcıdan en iyi sonucu tabi ki nemli bir beauty blender uygulamasıyla elde ediyorum. Bu ikili bana gerçek bir Naked Skin görünümü veriyo diyebilirim. Ayrıca ürün benim göz çevremi aman aman kurutmadı ama bunun sebebi benim göz çevre nemlendirmesinde çok titiz olmam da olabilir, ki bence makyaj yapılsın yapılmasın muhakkak göz çevresi nemlendiricisi kullanılmalı yani kalkıp iyice kırışmayı beklemeyelim kızlar :)
  

Damarları nasıl kapattığını görebiliyosanız eğer ne demek istediğimi anlamış olmalısınız. Bitse tekrar alır mıyım bilmiyorum muhtemelen o sırada piyasadaki kapatıcı durumuna göre değişir gibi geliyor ama beni asla üzüp hayal kırıklığı yaşatan bir ürün olmadı nankörlük edemem :)
Ben Akmerkez Sephora'dan 85 tl gibi bir fiyata almıştım. 
Umarım yardımcı olabilmişimdir, bunun gibi bir çok göz altı morluğu yazısı olacak şimdiden demiş olayım :)

Şimdilik hoşçakalın :)  ❤

30 Ocak 2016 Cumartesi

Wishlist | Şubat 2016

Herkese yeniden merhaba!
Şubat ayına az kaldı, ben de bu ayki alışverişim için gözüme kestirdiğim ürünleri sizlerle paylaşmak istedim :) Ürünleri aldıkça incelemelerini de yazacağım.
1.Urban Decay Naked 2 Eyeshadow Palette
Bu paleti duymayan, görmeyen kimse kaldığını gerçekten sanmıyorum. Renkleri o kadar güzel ki :) Içinde hem günlük hem de gece makyajına uygun renkler bulunuyor. Urban Decay ürünlerini Sephora'larda ve Urban Decay'in internet sitesinde bulabilirsiniz. Fiyatı: 180TL. Biraz fazla olsa da palet içindeki tüm renkler kullanılabilir olduğundan fiyatını çıkaran bir ürün olacağını düşünüyorum.
2. MAC Retro Matte Liquid Lip Colour - Back In Vogue
Likit mat rujlar, gerek sürüm kolaylığı gerek kalıcılıkları olsun çıktıkları andan itibaren tüm makyajseverlerin favorisi oldu. Mac markası da yeni serisinde bu rujlara yer verdi. Bu renk içinde hem turuncu hem de birazcık pembe barındıran çok hoş bir nude tonu bence. Mac'in matte rujlarından Kinda Sexy - Velvet Teddy arası bir renk diyebiliriz. Mağazada gördüğüm günden beri her girişimde elim gidiyor, bu ay bence dayanamayıp alacağım :) Fiyatı:69TL 
3. Sephora Highlight Lowlight Face Contour Duo
Sephora markasının birkaç ay önce çıkardığı kalem kontur kiti; kolay kontur uygulaması için çıkarılmış en güzel ürünlerden bir tanesi. Fakat hiçbir mağazada  bulamıyorum. Geldiği gibi bittiği söyleniyor ve genellikle sadece Deep renginin testerı bulunuyor mağazalarda. Bu renk çok koyu olduğundan denemeniz bile çok zor diyebilirim. Bu ay denk getirebilirsem kesin alacağım, bulmayı umut ediyorum :) Fiyatı:20$ (Sephora Türkiye sitesinde bile ürün kalmadığından mecburen $ fiyatını yazıyorum)
4.L'oreal False Lashes Superstar 
L'oreal markasının bu rimelini o kadar fazla blog'da görüyorum ki almasam olmaz diye düşünmeye başladım. Ürünün bir tarafı primer, diğer tarafı ise maskara. Primer tarafı kirpiklerinize hacim, uzunluk ve dolgunluk kazandırıp rimele hazırlıyor. Ayrıca rimeli sabitliyor ve kullanım süresini arttırıyor. Rimel zaten çok fazla dağılan bir ürün değil ama primerin sağladığı diğer avantajlar beni cezbediyor :) Rimeli ise siyahlık kazandıran primerı tamamlayan bir ürün. Ayrıca bu rimelin diğer bir sevdiğim yanı ise primer üründen sonra istediğiniz rimeli uygulayabiliyor olmanız, uyumlu bir ürün. Fiyatı:45,90TL fakat Watsons ve Gratis mağazaları çok sık indirime giriyor, daha uyguna alabilirsiniz. Ayrıca Kozmela.com'da 27,50TL. 
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim, ürünleri kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım. Diğer yazılarda görüşmek üzere! Haftasonunuz güzel geçsin! ❤

29 Ocak 2016 Cuma

Ürün İncelemesi | Mavala - Penetrating Nail Hardener

               
Herkese merhaba! :)
 Bugün sizlere tırnaklarımı (bence hayatımı) kurtaran bu kendisi minik ama marifeti büyük üründen bahsetmek istiyorum. Kimisinin tırnakları uzadığı gibi kırılır benim tırnaklarım uzamadığı halde kırılan hatta soyulan bi yapıdaydı. Bu ürün sayesinde bütün bu dertlerime veda ettim diyebilirim.
Mavala nail hardener çoğu eczanede, bazı kuaförlerde ve internet üzerinde bulunuyor yani öyle ulaşılması zor bir ürün değil. Ben de bu ürünle her zaman alışveriş yaptığım eczanemde tanıştım. Başta çok çekimserdim 'neler denedim işe yaramadı bu mu çözecekmiş problemlerimi' dedim ama yine de bi' şans vermek istedim iyi ki de vermişim. Normalde bi ürünü bu kadar yağlayıp ballamam ama yemin ederim sonuna kadar hak ediyor:)
Ürüne bakıldığında az gibi geliyor fakat kullanım şeklinden dolayı aslında yeterli bir miktarı var. Ürünü içindeki fırçası yardımıyla tırnağınızın sadece uç ve kırılma riski olan kenar kısımlarına sürmeniz yeterli olacaktır. Ben 3 günde 1 şeklinde sürerek tırnaklarımı kurtardım kırılma belasından :)
Fiyatı:45,50TL (Her kuruşuna değiyor arkadaşlar yine olsa yine alırım)
Diğer post'larda görüşmek üzere!❤

Ürün İncelemesi | Marc Jacobs - Le Marc No:224 Lipstick




Herkese merhaba!:)
med.makeup
Bugün sizlere severek kullandığım bir ruju tanıtacağım.MARC JACOBS markasına ait Le Marc koleksiyonunun 224 numaralı Magenta isimli ruju.İsminden de anlaşılacağı üzere magenta rengi kendisi.




Daha önce MARC JACOBS markasına ait kozmetik ürünü kullanmamıştım.Ruju alma nedenim de  bu markaya ait bir kozmetik ürünü denemek istememdi açıkçası:) 

Fakat ne zaman sürsem  'Aa rujunun markası ne?Ne kadar güzelmiş..Bende istiyorum!' tarzı yorumlar alıyorum.






Ruj kremsi bir yapıya sahip.Parlak bitişli.Kalıcılığı mat rujlar kadar olmasa da fena değil.Nemlendirme özelliğine sahip. Sürümü gayet kolay.Diğer koyu renk rujlar gibi dudak kalemi ile uygulama zorunluluğu hissetmiyorunuz.Fakat ben Mac'in Crayon  Levres dudak kalemlerinden Heroine ile uyguladım.
Dudağımda duruşu resimdeki gibi:)
San Francisco Sephoradan 29$ 'a almıştım.Fakat internetten satışı yapılıyor.
Fiyat performans karşılaştırması yapacak olursam daha uygun fiyatlı markalarda da bulunabilecek bir renk bence:) 
Diğer postlarda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın! ❤

Ürün İncelemesi | MAC - Nice 'N' Spicy Pro Longwear Lip Pencil

Herkese yeniden merhaba!

Bugün sizlere Mac'in Pro Longwear dudak kalemlerinden Nice 'N' Spicy rengini inceleyeceğim. Ürünü geçen hafta bir Mac mağazasında makyaj yaptırırken keşfettim ve tek kelimeyle mükemmel bir dudak kalemi. Rengi çok güzel, pigmentasyonu çok fazla, çok kalıcı, dudaklarımı kurutmadı, uygulaması kolay, gerçekten harika. Açıkçası sert ve sürümü zor dudak kalemleri sanki dudağımı çatlatıyormuş gibi geliyor bana, bunun onlarla alakası yok. Eğer kahve alt tonlu nude rujları seviyorsanız, üzerine ruj uyguladığınızda hem rujun kalıcılığını arttıracak, hem çok güzel duracaktır. Ben Mac'in matte rujlarından Velvet Teddy ile uyguluyorum ve çok beğeniyorum. MAC Nice 'N' Spicy Pro Longwear Lip Pencil fiyatı:52TL
Diğer post'larda görüşmek üzere, iyi haftasonları! ❤

27 Ocak 2016 Çarşamba

Herkese merhaba!

Herkese merhaba!
En sevdiğimiz şeyin kozmetik alışverişi olduğunu fark eden 3 yakın arkadaş olarak burayı açmaya karar verdik. Alışverişin yanı sıra aldığımız ürünleri birbirimize tavsiye etmekten ve kozmetik konuşmaktan çok keyif aldığımızı anlayınca bize bi' blog şart oldu, deneyimlerimizi sizinle de paylaşmak istedik. Bugün blog yolculuğumuzun ilk günü, üçümüz de çok heyecanlıyız. Umarım okumaktan ve bizi takip etmekten keyif alırsınız çünkü biz çok eğleneceğimizi düşünüyoruz, diğer yazılarda görüşmek üzere! ❤